Malzemeler
- Kişi sayısına göre tavuk kalça
- Soya sosu
- Tuz
- Arzuya göre baharat
Sosu için - Salça
- Zeytinyağı
- Su
Yapılışı
Tavuk kalça etlerini güzelce yıkayıp üzeri bir parmak geçene kadar su koyup güzelce haşlayalım. Çatal batırarak iyice pişip pişmediklerini kontrol edebiliriz. Daha sonra tavuk etlerimizi yağlı fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirip her bir kalçanın üzerine 1-2 yemek kaşığı soya sosu gezdirin. Bu fırında nar gibi bir renk almalarını sağlayacaktır. 200 derecede fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Bu arada kırmızı sosumuz için her bir tavuk kalça eti için 1-2 yemek kaşığı salça ve göz kararı sıvıyağı alıp çırparak hafiften kızdıralım. Salçamız pişince sosumuzun arzu ettiğimiz kıvamına göre su ekleyip açalım. Kaynayınca tuz ve baharat ekleyip servi tabaklarına sosumuzu paylaştıralım. Sonra üzerlerine etimizi yerleştirip limon kabuğu rendesi ve kıyılmış taze soğan ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kaynak: Afiyetle.com