Malzemeler
Mantı hamuru için
- 1 adet yumurta
- 2.5 su bardağı un
- Biraz tuz
- Yarım su bardağı su
İçi için - 150 gr. tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Tuz
- Kıyılmış maydanoz
Yoğurtlu sosu için - 1 su bardağı yoğurt
- Biraz su
- 2-3 diş ezilmiş sarmısak
Salçalı sosu için - 3-4 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
Üzeri için - Pul biber veya nane
Yapılışı
Bir kap içerisinde ev mantısının hamur malzemeleri yoğurulur. Mantı hamurunun kulak memesi yumuşaklığında olması gerekir. Üzerini nemle bir bez ile örtüp yarım saat dinlendirilir. Tavuklu harcımızı hazırlamak için tavuk göğsümüzü önce haşlanır. Sonra tavuk eti rondodan geçirilir. Diğer taraftan soğan çok küçük yemeklik doğranır.1 yemek kaşığı yağ ve tavuk etleri ilave edilir. Baharatla tatlandırılır. En son kıyılmış maydanoz serpilip ateşten alınır. Bir yerde soğuması için bekletilir. Dinlenen mantı hamuru 4 adet bezeye ayırılır. Her beze çok ince açılır ve bir bıçak yardımı ile minik kareler elde edilir. Her karenin üzerine bezelye büyüklüğünde tavuklu harç yerleştirilip kapatılır. Unlanan tepsiye dizilir. Bir taraftan 2 litreye yakın su kaynatılır. İçerisine mantılar koyulup 5-10 dk. arası mantılar pişirilir. Daha sonra süzülüp biraz tereyağı ile yağlanarak yapışmaları önlenir. Yoğurtlu sos için tüm malzemeleri güzelce çırpılır. Salça biraz sıvıyağ ile kızdırılıp içine az bir miktar su ile pişirilir. Servis tabağına mantılar yerleştirip önce yoğurtlu sosu onun üzerine de salçalı sosu ve isteğe göre nane veya pul biber gezdirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaynak: Afiyetle.com