Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 1 adet soğan
- 40 ml. sıvıyağ
- 100 gr. pirinç
- 100 gr. krema
- 1 yumurta sarısı
- Maydanoz
- Tereyağı
- Tuz ve karabiber
Yapılışı
5 dk. kadar sıvıyağda yemeklik doğradığınız soğanları soteleyin. Pirinç, az bir miktar su ve baharatları ekleyip pişmeye bırakın. En son kıyılmış maydanoz ekleyip ateşten alın. Ayrı bir yerde benmari usulu bir kap içinde krema ile yumurta sarısını çırparak sos haline getirin. Tavuğun dışını önce tereyağı ile sonra da kremalı karışımla sıvayıp fırına verin. Servis ederken önce pilavı onun üstüne de güzelce pişen tavuğu yerleştirerek ikram edin. Afiyet olsun.
Kaynak: Afiyetle.com