Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü (haşlanmış, kavrulmuş)
  • 8 adet yaprak marul (iceberg marul)
  • 12 adet minik mısır koçanı konserve
  • 2 adet kırmızı biber
  • 1 adet ananas(konserve olabilir)
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm

    Sos için
  • 1 limon suyu
  • 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • Tuz, karabiber, susam

Yapılışı

Öncelikle tavuğunuzu biraz su ile haşlayabilir veya tavada yağ ile pişirebilirsiniz. Diğer tarafta, iceberg salatayı bol suyla güzelce yıkayıp iri bir şekilde doğrayın. Ananasınızı küpler halinde dilimleyin veya konserve olarak da tercih edebilirsiniz. Derin bir salata kâsesine iceberg marul yapraklarını yerleştirin. Üzerine de, pişirdiğiniz ve kestiğiniz tavuk etini, kesilmiş kırmızı biberleri , minik mısır koçanlarını ,ananas dilimlerini ,kuru üzüm tanelerini serpin. Salatamızın sosu içinse ayçiçek yağı , limonu çırparak gezdirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Salatanızı sosla iyice karıştırdıktan sonra üzerine hardal gezdirip süsleyip servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com