Malzemeler

  • Krep için
  • Bir çimdik tuz ve şeker
  • 500 ml. süt
  • 3 adet yumurta
  • 10 yemek kaşığı un

    Krep içi için
  • 3 adet tavuk göğsü eti
  • 3 adet pırasa , doğranmış
  • 3 sap kereviz, doğranmış
  • 25 gr. un
  • 3 çorba kaşığı yağ
  • 150 ml. tavuk suyu
  • 300 ml. süt
  • Tuz ve karabiber

    Üstü için
  • Kaşar rendesi
     

Yapılışı

Öncelikle krep için tüm gerekli malzemeleri güzelce çırpıp teflon tavada kreplerimizi hazırlayalım. Fırınımızı 220 derece ayarlayıp önceden ısıtalım. Bir tava içine yaklaşık beş dakika önceden ısıtılmış yağda kesilmiş tavuk etlerimizi kızartalım. Sonra ayrı bir tabağa koyun. Aynı tavada, 3 dakika renkleri hafif esmerleşene dek pırasa ve kerevizi kızartın. Üzerine unu, tavuk suyu ve sütü ekleyin. Koyulaşana kadar, sürekli karıştırarak kaynatın. Tavuk etlerini ekleyip baharat ile tatlandırıp kapağını kapatıp 20 dk. pişirin. Bir borcam içine kreplerimizi içine tavuklu karışımı koyarak yerleştirelim. Üstelerine de kaşar peyniri rendeleyip altın kahverengi oluncaya dek yaklaşık 20 dk. pişirelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com