Malzemeler

  • 2 adet tavuk kalça
  • 2 adet patates
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz ve karabiber
  • Kızartmak için
  • Sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı

Patateslerimizin kabuğunu soyup iri küpler halinde doğrayalım. Sıvıyağ eklediğimiz tavada güzelce kızartalım. Daha sonra tavamızı temizleyip biraz tereyağı ve sıvıyağ karışımını tavamızda eritip köpürtelim. Bu arada tavuk etlerimizin her iki tarafını tuz ,karabiber ,toz kırmızı biber ile iyice baharatlayalım. Köpüren yağda üstüne bir kapak kapatarak her iki taraflı kızartalım. Daha sonra kızarttığımız patatesleri de ekleyip bir iki çevirip sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com