Malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı et suyu
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz ve su

Tavuklu kısım için

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 paket mantar
  • Yarım limon suyu
  • Yarım paket krema
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Sıvıyağ ve tuz

Yapılışı

Öncelikle mantarlarımızı yıkayıp kesip limonlu suya koyalım. Daha sonra suyunu süzdürüp yüksek ateşte bir tavada suyunu çekene dek mantarları pişirelim. Tavuk göğüs etlerini sotelik kesip bir tava içinde üzerine tuz serperek pişirelim. Daha sonra bir yayvan tencerede tavuk ,krema, süt ,un, mantarları biraz sıvıyağ ile kavuralım.Baharatını ilave edip ateşin altını kapatalım. Pilavımızı belli bir süre tuzlu sıcak suda bekletip nişastası gidinceye dek süzelim. Pilav tenceresi içinde tereyağı ve sıvıyağ ile birlikte fıstıkları kavuralım.Daha sonra fıstıklar çok kavrulmadan pirincide ekliyip hep beraber kavurmaya devam edelim. Et suyu ,sicak su ve tuz ilave ederek pilavımızı pişirelim. Servis ederken tavuklu mantar ile pilavı şekil vererek sunalım. Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com