Biz Kimiz
1978 yılında Gebze’de kurulan bir yetiştirme çiftliğiyle temelleri atılan Şenpiliç, bugün yılda yaklaşık 500.000 ton piliç eti üretim kapasitesi ve 19 milyar TL’yi aşan cirosuyla beyaz et sektöründe 46. yılını kutluyor. Türkiye’nin “en büyük ilk 100 sanayi kuruluşu” içinde 60. Sırada yer alan Şenpiliç, %18 pazar payıyla da Türkiye’nin en büyük entegre piliç eti üreticisi konumunda.
Şenpiliç’in temelleri, Kurucu ve Onursal Başkan Haşim Gürdamar’ın, 1978 yılında Gebze’de kurduğu bir yetiştirme çiftliğiyle atılmıştır. Aradan geçen 46 yılda, 3 yem fabrikası, 29 damızlık tesisi, 3 kuluçkahane, toplamda 2,5 milyon metrekare üzerine kurulu 1.303 broiler çiftliği, ileri teknoloji donanımlara sahip Söğütlü, Alifuatpaşa, Kadirli ve Samsun olmak üzere 4 kesimhanesi ve 1 ileri işlem fabrikasıyla yılda 500.000 ton üretim kapasitesine sahip, Türkiye’nin en büyük entegre piliç eti üreticisidir.
19 milyar TL’yi aşan cirosuyla, %18 pazar payına sahip olan ve tüm operasyonunu profesyonel kadrosuyla İstanbul’da bulunan genel müdürlüğünden yürüten Şenpiliç’in, 3’ü İstanbul’da olmak üzere, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, Karabük, Konya, Lüleburgaz, Gaziantep, Trabzon, İzmir, Sakarya ve Samsun’da da Bölge Müdürlükleri ve 84 bayisi bulunmaktadır.
Türkiye ihracatında sektör sıralamasında da 20. sırada yer alan Şenpiliç, başta Irak olmak üzere Gürcistan, Körfez Ülkeleri, Türki Cumhuriyetleri, Libya, Tacikistan, Azerbaycan ve Hong Kong dahil 30 ülkeye yılda 30.000 tona yakın ihracat gerçekleştirmektedir.
46 yıldır hem şehirde hem kırsalda ülke istihdamına katkı sağlıyor.
İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin En büyük ilk 100 Sanayi Kuruluşu” içinde 60. sırada yer alan Şenpiliç, doğrudan 3.700, dolaylı olarak 30.000 kişiye istihdam sağlayarak, istihdamda da ilk 50 büyük şirket arasında bulunuyor. Sakarya, Kadirli ve Samsun bölgelerinde, coğrafi olarak ari kalmış, kentleşmemiş ve sanayileşmemiş alanlarda yatırım yaparak kırsalda da istihdam yaratan Şenpiliç, böylelikle insanları köylerinden koparmadan para kazanabilecekleri, ekonomik faaliyetlerini sürdürebilecekleri iş kolları sağlamaktadır.
Sakarya’dan sonra Adana Bölgesi yatırımları geldi.
Yatırımlarına 1978 yılında Sakarya bölgesinde başlayan Şenpiliç, son 5 yılda ikinci yatırım alanı olarak Çukurova’nın bereketli tarım topraklarına sahip Osmaniye’yi seçti. 500 milyon liralık yatırımlarıyla Kadirli ilçesinde büyümeye devam eden şirket, bölgedeki yem fabrikasını Adana’da açarak, 125.000 ton piliç eti üretim kapasitesine sahip kesimhane yatırımını da gerçekleştirdi. Adana’da yeni bir kuluçkahane ve iki damızlık çiftliği yatırımlarını da tamamlayan Şenpiliç, kesimhanede faaliyete geçirdiği ikinci hatla 650 kişilik istihdam daha sağladı.
Samsun bölgesiyle yatırımlar devam ediyor
Stratejik olarak büyüme ve akıllı entegrasyonla gelişme vizyonuyla faaliyetlerine devam eden Şenpiliç, son olarak yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek 2022 yılının Ekim ayından beri Samsun bölgesinde fason kesim hizmeti üzerine iş birliği yaptığı Yemsel Tavukçuluk A.Ş.’yi, Temmuz 2023 itibarıyla bünyesine kattı. Böylece Samsun Piliç Sanayi Anonim Şirketi’ni kurarak, Sakarya ve Kadirli bölgesindeki kesimhanelerinden sonra üçüncü bölgesel üretim tesisi olarak Samsun’da faaliyetlerine başladı.
Şenpiliç Mamul Üretim Müdürlüğü içerisinde Samsun Kesimhanesi olarak faaliyetine devam edecek olan fabrika, Şenpiliç’in yılda yaklaşık 250 bin ton üretim kapasitesine sahip Şenpiliç Söğütlü Fabrikası, 125 bin üretim kapasitesine sahip Ali Fuat Paşa Fabrikası ile yaklaşık 125 bin üretim kapasitesine sahip Kadirli Fabrikası’ndan sonra, Karadeniz bölgesindeki üreticileri tarafından yetiştirilen piliçlerin Şenpiliç standartlarında üretilerek bölgeye ve yurt geneline sevk edileceği üçüncü bölgesel üretim tesisi olacak.
Şenpiliç kesimhanelerinin tümü Helal Sertifikası’na sahiptir ve piliçler İslami usullere uygun olarak kesilir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımsal üretimde gıda güvenliğine ilişkin düzenlemeleri içeren ‘İyi Tarım Uygulamaları (İTU)’ faaliyetlerini yerine getirerek, denetimlerden başarıyla geçen Şenpiliç, 2015 yılında ‘İyi Tarım’ belgesi almaya hak kazanmıştır. Bu kapsamdaki çalışmalarını ilgili sertifikasyon çerçevesinde sürdürmektedir.
ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sistemi, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi şartlarında üretim yapan Şenpiliç Söğütlü Kesimhanesi; Avrupa Birliği’ne İhracat Yapabilecek Tesis Ön İzin Sertifikası’na sahiptir.