Malzemeler

  • 4 su bardağı tavuk suyu(normal su)
  • 125 gr. tavuk eti
  • 2 adet yumurta
  • Tuz ve beyaz biber
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
  • 1 kutu konserve mısır
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı

Öncelikle tavuk etimizi eğer tavuk göğsü ise minik minik küpler halinde kesin. Izgaralık tavuk eti ise bir robotton geçirip küçük parçalara bölün. Çorba tenceresinin içine tavuk etlerini koyup üzerine suyu dökün. Tavuk suyu veya normal su fakat oda sıcaklığında olmalıdır. Tavuk etimiz pişince içerisine mısırları ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Bir yerde mısır nişastası ile 1/4 bardak suyu çırpın. Çorbamız kaynayınca yavaş yavaş ilave edip çorbayı karıştırmaya devam edin. Çorbamız hafif yoğunlaşınca kıyılmış maydanozları da ilave edin. Bir yerde yumurta beyazlarını çatalla bir kaç defa çırpıp hızlı bir şekilde çorbaya ilave edin. Çorbamızı gene hızlı bir şekilde çırpalım. Yumurta beyazları da pişince sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun. Protein değeri çok yüksek bir çorba olduğu için özellikle hamileler için tavsiye edilir.

Kaynak: Afiyetle.com