TR EN AR

Tavuklu kerevizli salata

Malzemeler

  • 5 adet havuç
    1 adet kereviz
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet yeşil elma
    100 gr. beyaz lahana
    Tuz ve karabiber
    1 adet tavuk göğsü
    Yarım demet dereotu

    Sos için
    250 gr. yoğurt
    50 gr. krema
    3 diş sarımsak

    Üzeri için
    ceviz
    Antep fıstığı
     

Yapılışı

Öncelikle tavuk göğsünü tuzlu suda haşlayın. Kereviz ,havuç ,yeşil elmayı rendeleyip sıvıyağda 5 dk. öldürüp soteleyin.Bir yerde soğutun. Krema ,yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Haşlanmış tavuk göğsünü elinizle lif lif ayırın. Beyaz lahananın yaklaşık olarak yarısını ince ince kıyın.Bir kapta içine bir limon sıkın.Tuz serpip elinizle ova ova söndürün. Büyük bir kap içinde hepsini güzelce karıştırın.Yarım demet kıyılmış dere otunuda katın.Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp servis yapın. Salatanın üzerine ceviz veya antep fıstığı koyarak süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

Kaynak: Afiyetle.com